Гласувайте за нас в BGTop веднъж на всеки 24 часа. Благодарим Ви!
Форуми / Aдминистратори / Относно администраторски права - cs.Ro-Ni.net
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
https://cs-bulgaria.com/

Форуми
cs.Ro-Ni.net :: Форуми :: Counter-Strike Сървъри :: Aдминистратори
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Относно администраторски права
Отиди на страница  [1] 2
Редактори:admin, Mitev, Battleman, JODA, sAks, Life is GooD, Imperatora
Автор Отговор
4eburat0r
Mon Dec 16 2013, 20:58
Регистриран потребител #4639
Регистриран: Fri Feb 11 2011, 09:49
съобщения: 138
Чак сега ми остана малко време да драсна няколко реда относно случващото се на админския фронт.
Това не е кандидатура за админ, нито е хейтване. Тук е форум, който е направен за изразяване на мнения.

Аз за разлика от повечето в този раздел, не искам да ми се връщат правата, поради няколко причини:
1.Ако трябва да съм честен, нямам това свободно време, което имах преди 1 година и не мога да съм толкова редовен, колкото ми се иска. Все още влизам да играя – колкото и рядко да се случи да имам време и в същото време да има хора в даден мод. Беше въпрос на време да направя тема да ми се вземат правата, но сегашната ситуация ме изпревари;
2.Играта е по-приятна, ако не се налага да следя кой какво прави в сървъра, докато играя;
3.Не смятам, че е нужно отново да губя време и нерви да се доказвам, след като почти 3 г. съм бил админ в няколко сървъра в Ро-Ни, за което време има само 1 тема за сгрешен от мен бан и никакви пререкания с други колеги и/или играчи. Съвестно съм свалял доказателства за моите действия в сървърите – пазя си дори screenshots за всеки един гаг, който съм сложил на някого и почти всички демота от началото!

Смятам, че подетата от Вас кампания е в правилна посока, но извършена по много грешен начин. Действията Ви, ще накарат много от бившите вече колеги да не подадат заявка за права – най-вече от обида, а всеки загубен админ е загубен играч.
От друга страна главните заявиха, че до връщане на правата на колегите, те ще блюстят за реда във всички сървъри – според това, което се чете в чата, явно не им се получава – т.е. всеки си прави каквото си иска в сървърите.

Предполагам причината за махане на правата на всички е била да не се сърдят едните на другите, че имат права или главните да имат оправданите пред тези, които явно са съгрешили (ако както се твърди във форума, става дума за шуро-баджанащина), но каква е логиката да махнете на всички правата и те после да пуснат кандидатури с желание да са админи във всички сървъри и пак да си ги върнат, вярно за сега само една кандидатура е одобрена (админ, който според мен не е трябвало да му се махат правата по принцип).
Предполагам, че някои админи в тази верига са прекалявали с действията си (съдя основно по форума, понеже до сега аз лично не съм имал проблем с никой админ/мод/главен по какъвто и да е било повод), но взетото решение не е решение на проблема – повечето проблемни вероятно ще си подадат кандидатурите и пак ще станат админи – много от свестните такива ще си идат. След толкова теми срещу админи, явно има ялови, но не може заради малкото да страда мнозинството. Всички сме свидетели как за последните няколко години от минимални проблеми (преекспонирани) са отлетели много качествени админи и играчи – с някои поддържам все още връзка извън играта (да има живот и извън CS-а ), сегашния ход предполагам, ще доведе до още загуби в и така намалелия контингент играчи (дано не съм прав).

За мен правилния начин би бил – махате правата на тези, срещу които има най-много оплаквания (с доказателства), останалите админи ги подлагате на тест (било за разпознаване на хакери, било за посещаемост /online време в сървърите и форума/, било за познаване на мода който играят, било за нещо специфично) – отсявате ги, махате провалилите се и тогава те да правят кандидатури на ново (който остане от тях тук). Тук е момента да кажа, че съм против всеки админ да има права във всички сървъри, поради:
1.Не всеки разбира спецификите на всички модове (изключвам тези, които създават сървърите – някои от главните);
2.Физически не е възможно да си навсякъде – дори да те викат от този в онзи сървър, освен да гагнеш някой, можеш грешно да накажеш някой ако не си в свои води;
Аз имах права почти във всички сървъри, но си влизах само в играните от мен модове (GG, BF2, DM, Aim, PB) - все още има модове, които за 4 години, никога не съм посещавал.

Някъде из многото теми прочетох, че не трябва да има специално отношение към администраторите – не съм съгласен с това твърдение – не, че администраторите не трябва да спазват правила и да търпят наказания, но администраторите вършат много за да направят тази верига по добра, играчите по-доволни, ред и справедливост, което им коства много от личното им време/нерви, 100% разваля играта на всеки един админ (постоянно трябва да следиш и реагираш на псувни, чийтове, да оказваш помощ на този и онзи). Тези усилия (понеже са безкористни и безплатни) трябва да бъдат по някакъв начин оценени/адмирирани – от там отношението към админите трябва да е по-специално – ценете си добре персонала, има много качествени хора тук (и забавни като Зико ).

Както писах, по-горе не желая права – път на по-младите, ако някога имам нужното време и желание ще пусна стандартна кандидатура за админ.
Сега ще продължавам да влизам, като обикновен играч в сървърите, понеже за мен това остават едни от най-изчистените от глезотии и бъгавини съвъри – за истински играчи. Ще продължавам да давам мнения за играните от мен модове – стига да не ми затрие профила, някой на който евентуално не му хареса нещо от прочетеното. Надявам се скоро да приключи подбора и да има постоянни админи по модове (поне там където играя) да има на кого да сигнализирам, като влязат чийтъри.


Малко инфо за мен, по шаблона:
1. Играя в сървърите от ~4 години, бях админ ~3 години;
2. Гоня Христовата възраст през 2014-та година – остарявам и не ми влизат фраговете както беше преди ;
3. ...;
4. Играя в: ГГ, БФ2. ДМ, Айм, ПБ.
5. Имам стотици демота – апропо направете раздел за обучение на нови админи – 100% ще имате повишаване на ефективността на текущите админи (демота с разяснения)!
6. ...
7. има си статистика.

Едно време се играеше само класик, почти бях готов да затрия CS-а – беше ми писнало от тази игра, когато открих GG мода в едни немски сървъри. Помислих си – не може в BG да няма накъде такъв мод – и така стигнах до Ро-Ни. На фона на мудния и бавен класик, дивия динамичен екшън в GG беше несравнимо лекарство от натрупания през деня стрес (работа) – много зарибяващо. От там много голяма посещаемост от моя страна, много предложения за корекции в мода, карти, бъгове и прочие – и не само в този мод. Надявам се все пак да съм бил полезен за веригата и играчи в периода, в който бях по активен.

Поздрави.

Offtopic
Поздравления за snowball сървъра – много приятен мод зимата.
Най-отгоре
Life is GooD
Mon Dec 16 2013, 21:51
Много като тебе вече плакаха!!
Регистриран потребител #4216
Регистриран: Wed Jul 21 2010, 11:10
Град: Pyce
съобщения: 302
Евала батенце!!Поздравявам те за красиво подредената тема,просто всичко е написано както трябва!!!
Най-отгоре
Cr3w|Zl0baRa//Ghost
Mon Dec 16 2013, 22:27
Glory Glory Man United
Регистриран потребител #5304
Регистриран: Mon Aug 22 2011, 16:13
съобщения: 440
Страхотна тема,в която са написани все правилни неща.Няма да е лошо главните да ѝ обърнат внимание. (в което силно се съмнявам,но все пак по Коледа стават чудеса )
Най-отгоре
Watch me!
Mon Dec 16 2013, 22:55
Регистриран потребител #6349
Регистриран: Sat Mar 31 2012, 19:19
Град: Бургас
съобщения: 429
Истината е че Главните админи нямат време,ако вземат нещата в свои ръце:
оправят някои бъгове по сървърите,излишни мапове,плъгини и добра поддръжка Веригата Трябва да се възстанови и да е онова ро-ни което беше преди 2-3 години всички сървъри ФУЛЛ приятна и забавна игра
Най-отгоре
ghostfake
Mon Dec 16 2013, 23:09
Регистриран потребител #7838
Регистриран: Wed Oct 09 2013, 00:17
съобщения: 16
Също така админите трябва да могат да пишат грамотно Или поне да знаят, че изреченията завършват с точка и започват с главна буква... също така и пред "че" се слага запетайка!
Най-отгоре
I'm Perfection!
Tue Dec 17 2013, 01:36
BE STRONG !
Регистриран потребител #3649
Регистриран: Wed Apr 14 2010, 22:34
съобщения: 383
ghostfake написа ...

Също така админите трябва да могат да пишат грамотно Или поне да знаят, че изреченията завършват с точка и започват с главна буква... също така и пред "че" се слага запетайка!


Чак такива забележки.... Не всеки е "много" грамотен. Все пак сме "прост" народ ние българите или поне така ни описват. Ама ние сами си се излагаме и без това...
Най-отгоре
z_i_k_o
Thu Dec 19 2013, 08:38
z_i_k_o
Регистриран потребител #2663
Регистриран: Fri Nov 20 2009, 19:21
Град:
съобщения: 506
Не всеки е много грамотен, но повечето тук, даже и не се стараят...Относно темата, има много какво да се каже, аз ще спомена 1-2 работи. Грешка е да се оставят сървърите без админи. Батъл, Дист, не можете да отреагирате веднага и навсякъде, заради което ще се губят още играчи. Друго нещо, трудно се събират демА от празни сървъри. И последно, с 5 демА на хакери с мерници, танцуващи хора по екрана, незначи, че ставаш за админ...Аз не съм играл от няколко месеца, но мислех да поигравам сега зимата, жалко, че няма хора. Дано се понапълни Класикът и до тогава да има достатъчно количество админи.

П.П. Аз също няма да искам права. Чебу е прав, че е много по-спокойно да не си админ и само да си цъкаш. Друг е въпросът, ако почна да се моля на админите да си вършат работата...
Най-отгоре
SoundB0y
Thu Dec 19 2013, 10:27
SoundB0y
Регистриран потребител #5178
Регистриран: Fri Jul 29 2011, 12:48
съобщения: 121
А аз защо не съм админ?
Най-отгоре
CHe!
Thu Dec 19 2013, 11:05
Регистриран потребител #3435
Регистриран: Fri Mar 12 2010, 18:04
Град: SHUMEN
съобщения: 657
SoundB0y написа ...

А аз защо не съм админ?


Аз намирам това за напълно задоволителен отговор:

SoundB0y на Tuesday 17 December 2013 - 12:20:03
Има хакер в DeathMatch-а. Пише се Harrison_Ford (83)
Най-отгоре
SoundB0y
Thu Dec 19 2013, 12:54
SoundB0y
Регистриран потребител #5178
Регистриран: Fri Jul 29 2011, 12:48
съобщения: 121
Много добре знам, че в DeathMatch има добавени ботове...
Най-отгоре
Отиди на страница  [1] 2  

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System